Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Enhetschefer till Utveckling- och digitaliseringsavdelningen

Arbetsuppgifter

Vill du bidra till att göra Jordbruksverket och Sverige lite bättre? Vi erbjuder dig en möjlighet att jobba i en stor organisation där du får möjlighet att påverka - på riktigt! Vi söker nu Enhetschefer till två nybildade enheter under Utveckling- och digitaliseringsavdelningen, en av enheterna arbetar med sakverksamhet och standardsystem och den andra med geodata och kontroll.

Utvecklingsenhet sakverksamhet och standardsystem
Enheten ansvarar för utveckling, implementation och förvaltning av både egenutvecklade- och standardsystem till stora delar av Jordbruksverkets organisation. Det är en nybildad enhet inom Utveckling- och digitaliseringsavdelningen som driver utvecklingsinsatser från tidiga skeenden till färdig implementation. Som Enhetschef ansvarar du också för styrning gällande verksamhetsövergripande design och UX-frågor. Enheten består av 15 medarbetare och 10 konsulter. Det finns fyra teamledare som arbetsleder det dagliga arbetet.

Utvecklingsenhet geodata och kontroll
Enheten ansvarar för utveckling, implementation och förvaltning av egenutvecklade system främst inom geodata och kontroll, relaterat till Jordbrukarstöd. Det är en nybildad enhet inom Utveckling- och digitaliseringsavdelningen som driver utvecklingsinsatser från tidiga skeenden till färdig implementation. Som Enhetschef är du även delaktig i den långsiktiga och strategiska planeringen och styrning i enlighet med den nya reformen gällande EU:s gemensamma jordbruks- och landsbygdspolitik. Enheten består av 11 medarbetare och 15 konsulter. Det finns tre teamledare som arbetsleder det dagliga arbetet.

I dina arbetsuppgifter som Enhetschef på Utveckling- och digitaliseringsavdelningen ingår:
• Personalansvar
• Att driva verksamheten mot uppsatta mål
• Att ansvara för kompetensförsörjning och kompetensutveckling
• Dialog med de verksamheter som är kopplade till enhetens utvecklingsområden
• Att arbeta med att utveckla arbetssätt för leverans, prioritering och resursplanering.
• Att se till att verksamheten redovisas på tillförlitligt och rättvisande sätt

Som Enhetschef ingår du i ledningsgruppen på Utveckling-och digitaliseringsavdelningen tillsammans med åtta andra enhetschefer, Controller, Avdelningschef samt biträdande avdelningschef. Du ingår även i ett antal styrgrupper och referensgrupper. Dina kontaktytor är främst gentemot verksamhetens informationsägare/beställare, medarbetare, avdelningens chefer samt verksamhetsstödet.

Kvalifikationer

För att passa och trivas i rollen som Enhetschef behöver du ha en god ledarskaps- samt kommunikationsförmåga då rollen innebär att skapa engagemang och delaktighet. Du har förmågan att skapa förutsättningar för andra och att se en helhet. Vi är måna om att vår utvecklingsverksamhet skall skapa värde vid varje givet tillfälle och därför behöver du ha lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och förutsättningar

Akademisk utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig är ett krav, liksom att du har erfarenhet av systemutveckling och ett agilt arbetssätt. Du kan ha arbetat som systemutvecklare, teamledare, projektledare etc. Du är en van ledare, men har nödvändigtvis inte haft formellt personalansvar. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att verka i en större organisation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.

Låter detta som ditt nästa jobb? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Kontaktpersoner

Göran Löfqvist, Avdelningschef
Telefon: 036-15 57 98

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-155838

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Utveckling- och digitaliseringsavdelningen samlar all verksamhet kring digital utveckling och stärker Jordbruksverkets förmåga inom området. Avdelningen ansvarar för hur vi ska utforma utvecklingsarbetet så att hela verksamheten är involverade. Vidare är avdelningen ansvarig för drift och förvaltning av våra system, support och register. På avdelningen är vi runt 230 medarbetare inklusive konsulter. Avdelningen är nybildad sedan 1 april för att ta ett helhetsgrepp runt digital utveckling. Nu söker vi dig som vill vara med och forma sättet vi gör detta på.

Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/omjordbruksverket/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-01-20
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6 - 19331/2019

Placeringsort är Jönköping.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>