Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Tillfälliga stöd och utlysningar

Här hittar du utlysningar och tillfälliga stöd du kan söka. En utlysning innebär att en bestämd summa pengar blir tillgänglig att söka inom ett specifikt område under en viss tid.

Utlysningar du kan söka just nu

Informationsinsatser till unga och nya företagare för ökad konkurrenskraft

Jordbruksverket utlyser 6 000 000 kronor för informations- och demonstrationsinsatser som ska stärka konkurrenskraften genom att inspirera och underlätta för unga och nya företagare inom jordbruks- trädgårds- eller rennäringen. Du kan söka stödet mellan den 19 mars och den 26 maj 2020.

Informations- och demonstrationsinsatser för spridning av goda exempel

Jordbruksverket utlyser 6 000 000 kronor för informations- och demonstrationsinsatser. Projekten ska sprida goda exempel och därigenom stärka konkurrenskraften för jordbruks- trädgårds- eller rennäringen. Du kan söka stödet mellan den 19 mars och den 19 maj 2020.

Pilot- och samarbetsprojekt för ökad djurvälfärd

Jordbruksverket utlyser 8 miljoner kronor till pilot- och samarbetsprojekt som ska syfta till att stärka djurvälfärden hos livsmedelsproducerande djur, med bibehållen eller förbättrad lönsamhet. Du kan söka stödet mellan den 12 mars och den 29 maj.

Kompetensutveckling för ökad djurvälfärd

Jordbruksverket utlyser 4 miljoner kronor till projekt som ska förmedla kunskap om djurvälfärd hos livsmedelsproducerande djur. Du kan söka stödet mellan den 12 mars och den 29 maj.

Bekämpning av mygg

Jordbruksverket utlyser 6,6 miljoner kronor för år 2020 och år 2021 för insatser som syftar till att begränsa förekomst av mygg. Du kan söka stödet mellan den 10 mars och den 9 april.

Pilot- och samarbetsprojekt för främjande av svensk måltidsexport

Jordbruksverket utlyser 3 miljoner kronor till projekt som främjar svensk måltidsexport, det vill säga internationella besökares konsumtion av mat-, dryck- och måltidsupplevelser i Sverige. Du kan söka stödet mellan den 14 februari och den 17 april.

Informationsinsatser för en attraktiv och hållbar arbetsmiljö

Jordbruksverket utlyser 8 miljoner kronor för informations- och demonstrationsinsatser som ska stärka konkurrenskraften genom att bidra till en attraktiv och hållbar arbetsmiljö inom jordbruks- trädgårds- och rennäringen. Du kan söka stödet mellan den 28 februari och den 27 april.

Du som blivit beviljad stöd i en utlysning

Här kan du som har fått ett beslut om stöd i en utlysning hitta information om vad du behöver göra efter att du har fått ditt beslut, till exempel vilka villkor du behöver följa under projektets gång och hur du söker utbetalning.

Det finns utlysningar inom olika områden

Det är inom områdena samarbeten och kompetensutveckling som Jordbruksverket har utlysningar. Även länsstyrelserna, Sametinget, Skogsstyrelsen och Tillväxtverket kan ha utlysningar.

Du kanske också är intresserad av det här

Prenumeration

Skriv din e-postadress i fältet för att börja eller avsluta din prenumeration på uppdateringar på den här sidan.

Vi har skickat ett meddelande till din e-postadress. För att starta din prenumeration behöver du klicka på länken i mejlet. Då bekräftar du att adressen är rätt och du godkänner att vi får hantera dina personuppgifter.

Tack för att du har valt att prenumerera på uppdateringar av denna sida!

Din prenumeration är avslutad. Välkommen tillbaka!

Senast uppdaterad: 2020-03-19