Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Vill du jobba för att minska riskerna för nya växtskadegörare?

Arbetsuppgifter

Vill du bli en av oss på växtregelenheten och arbeta främst med våra löpande frågor om skyddsåtgärder mot växtskadegörare vid import av växter?

Vår enhet arbetar för att förebygga och bekämpa spridning av sådana växtskadegörare som omfattas av växtskyddslagstiftningen. Samtidigt bevakar vi att det inte blir fler hinder än nödvändigt för handeln. Tio medarbetare arbetar tillsammans i team för att täcka ett stort ämnesområde. Till vår hjälp har vi lagstiftning och information exempelvis för handel med växter och växtprodukter.

I den här rollen som handläggare växtskadegörare bidrar du med kunskap inom import och export. Du kommer arbeta med att tolka regler och lagstiftning för att informera, vägleda och behandla olika ärenden främst inom dessa områden. Arbetet innebär en blandning av efterfrågan på snabba svar och av planerat arbete med processer som pågår över längre tid.

Du kommer ha många kontaktytor i ditt arbete, bland annat med företag och privatpersoner i egenskap av exportörer och importörer. Du kommer även i kontakt med andra enheter inom Jordbruksverket, andra organisationer som branschorganisationer, universitet och laboratorier samt andra myndigheter.

Resor i arbetet förekommer.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetet innebär ett stort eget ansvar att genomföra dina uppgifter och kräver att du känner dig trygg med att fatta beslut och ge svar, ibland utifrån begränsad information. Därför ser vi att du som söker är självgående, handlingskraftig och fattar beslut med gott omdöme.
Samtidigt behöver våra svar vara väl förankrade och underlag tas fram i samarbete med övriga i teamet. Du trivs i samarbete med andra och bidrar till en positiv stämning i de sammanhang du befinner dig i.

Då en betydande del av arbetet innebär att tolka lagar och regler vid frågor ser vi att du har god förmåga att analysera och förstå språkliga underlag såväl som att kommunicera dem vidare på ett begripligt sätt.

Högskoleutbildning med naturvetenskaplig inriktning är ett krav och myndighetserfarenhet eller annan för tjänsten relevant erfarenhet är meriterande.

Vi använder främst svenska men det är även viktigt att du behärskar engelska obehindrat i tal och skrift.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Carin Bunnvik, Enhetschef
Telefon: 036 15 50 58

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk i hela Sverige. Detta i en god arbetsmiljö med goda förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-04-13
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04859/2020

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>