Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Chefsarkitekt/Enhetschef till IT-arkitekturenheten

Arbetsuppgifter

Vill du bidra till att göra Jordbruksverket och Sverige lite bättre? Vi erbjuder dig en möjlighet att jobba i en stor organisation där du får möjlighet att påverka - på riktigt!

Chefsarkitekten har till uppgift att ha ett helhetsperspektiv inom Jordbruksverket för de lösningar som utvecklas för att säkra återanvändning, generalitet och kostnadseffektivitet. Chefsarkitekten fungerar som en länk mellan de olika sak-verksamheterna och IT-verksamheten i användandet av arkitekturen (såväl IT- som verksamhetsarkitektur) som ett strategiskt styrinstrument för Jordbruksverkets samlade IT-produkt. Enheten ansvarar för den gemensamma arkitekturen, har ett strategiskt ansvar för plattformar och utvecklingsverktyg samt gemensamma system och komponenter. Vidare har enheten ansvar för vår utvecklingsmetod, teststrategi och integrationsplattform.

I dina arbetsuppgifter ingår:
• Personalansvar för i dagsläget 10 medarbetare och 1 konsult
• Att driva verksamheten mot uppsatta mål
• Att ansvara för kompetensförsörjning och kompetensutveckling
• Att arbeta med att utveckla arbetssätt för leverans, prioritering och resursplanering.
• Att se till att verksamheten redovisas på tillförlitligt och rättvisande sätt
• Att ta beslut gällande Jordbruksverkets arkitektur.
• Dialog med de verksamheter som är påverkade av arkitekturen
• Att driva arkitekturforum och arkitekturråd
• Övergripande ansvar för Jordbruksverkets utvecklings- och standardplattform
• Att vara produktägare för ICC (integration competence center)

Som Chefsarkitekt ingår du i ledningsgruppen på Utveckling-och digitaliseringsavdelningen tillsammans med åtta andra enhetschefer, Controller, Avdelningschef samt biträdande avdelningschef. Du ingår även i ett antal styrgrupper samt i kvalitetssäkringsgruppen. Dina kontaktytor är främst gentemot verksamhetens informationsägare/beställare, medarbetare, avdelningens chefer samt verksamhetsstödet (HR, Kommunikation, Ekonomi, Lön, Service).

Kvalifikationer

För att passa och trivas i rollen som Enhetschef och Chefsarkitekt behöver du ha mycket god förmåga fatta väl avvägda beslut utifrån ett strategiskt helhetsperspektiv. I rollen kommer du att hantera en mängd komplexa situationer där olika intressen och behov måste vägas samman såväl inom din enhet som för hela Jordbruksverket. För att lyckas med ditt uppdrag bygger du relationer och har en god kommunikationsförmåga för att skapa förtroende och efterlevnad av de beslut som fattas. Rollen innebär att skapa engagemang och delaktighet. Du har förmågan att skapa förutsättningar för andra och att se en helhet.

Akademisk utbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig är ett krav, liksom att du har erfarenhet av IT-arkitektur, vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av verksamhetsarkitektur. Du har erfarenhet av en stor organisation med många beroenden och stora plattformar. Du är en van ledare, men har nödvändigtvis inte haft formellt personalansvar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.

Låter detta som ditt nästa jobb? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Göran Löfqvist, Avdelningschef
Telefon: 036-15 57 98

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-155838

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Utveckling- och digitaliseringsavdelningen samlar all verksamhet kring digital utveckling och stärker Jordbruksverkets förmåga inom området. Avdelningen ansvarar för hur vi ska utforma utvecklingsarbetet så att hela verksamheten är involverade. Vidare är avdelningen ansvarig för drift och förvaltning av våra system, support och register. På avdelningen är vi runt 230 medarbetare inklusive konsulter. Avdelningen är nybildad sedan 1 april för att ta ett helhetsgrepp runt digital utveckling. Nu söker vi dig som vill vara med och forma sättet vi gör detta på.

Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/omjordbruksverket/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-01-20
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6 – 19330/2019

Placeringsort är Jönköping. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>