Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Systemförvaltare med fokus på kravanalys

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett jobb där du fyller en viktig roll i att säkerställa att våra IT-system fungerar väl och på så sätt bidra till en levande och konkurrenskraftig landsbygd? Tycker du om att arbeta i team och kravanalys av IT-system? Är det självklart för dig att vara konstruktiv och ha ett positivt förhållningssätt? Då är det dig vi söker!

Vi söker nu två nya kollegor till IT-förvaltningsenheten som består av 25 personer. Enheten ansvarar för kravanalys, test och support av de IT-system som används för att hantera EU-stöden inom jordbruk och landsbygdsutveckling. Våra kunder är länsstyrelser, lantbrukare, andra delar av Jordbruksverket samt handläggare på andra myndigheter. Eftersom stora ekonomiska värden hanteras är kraven på kvalitet och säkerhet höga. Vi använder agila arbetssätt och jobbar med att ständigt förbättra och utveckla vår förmåga.

Alla på enheten arbetar med systemförvaltning och vi arbetar både i team och enskilt. Som systemförvaltare fungerar du som en brygga mellan verksamheten och IT. Du har ett stort mått av frihet men också ett stort ansvar kopplat till våra viktigaste IT-system.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med kravanalys och gärna erfarenhet av att arbeta med objektmodeller. På Jordbruksverket betyder kravanalys att samla in kraven från våra verksamhetsexperter och göra om kraven till utvecklingsunderlag till systemutvecklarna.

Dina huvudarbetsuppgifter är:

• kravanalys och test i nära samarbete med Jordbruksverkets verksamhetsexperter, arkitekter och systemutvecklarteam.
• att tillsammans med dina kollegor strukturera de beställande verksamheternas krav och koordinera genomförandet av systemlösningen
• användarsupport.

Kvalifikationer

Att samarbeta, vara prestigelös och flexibel samt ha en positiv attityd är en självklarhet för dig. Du är självgående och har förmåga att göra egna prioriteringar samtidigt som du har god kommunikationsförmåga och inger förtroende i dialogen med kunder och kollegor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har högskoleutbildning inom IT-området eller jämförbar högskoleutbildning men relevant erfarenhet som kan anses jämförbart är också ett alternativ. Du har erfarenhet av arbete med kravanalys medan agilt arbete enligt lean är meriterande. Eftersom vi använder svenska som arbetsspråk behöver du kunna tala och skriva svenska obehindrat.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 2

Kontaktpersoner

Peter Krause, Enhetschef IT-förvaltningsenheten
Mobil: 0703-50 32 44
Telefon: 036-15 52 85

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Maria Niskanen, SACO
Telefon: 036-15 60 85

Om Jordbruksverket

IT-förvaltningsenheten tillhör EU-stödsavdelningen, den del av Jordbruksverket som ansvarar för att Sverige hanterar EU-stöden till jordbruket och landsbygden korrekt. Avdelningen betalar årligen ut ca 12.5 miljarder kronor och har det övergripande ansvaret för att göra företagarnas kontakt med Jordbruksverket så enkel som möjligt.

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk i hela Sverige. Detta i en god arbetsmiljö med goda förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/omjordbruksverket/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-01-20
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-18768/2019

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>