Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Vill du vara med och driva utvecklingen i vårt exportfrämjande arbete?

Arbetsuppgifter

Vill du vara en del av vår satsning inom ramen för livsmedelsstrategin? Söker du en ny utmaning som både är samhällsviktig och med stora möjligheter att utveckla? Nu utökar vi teamet med en ny spännande tjänst!

Vårt uppdrag på Livsmedelskedjan och exportenheten är att verka för en lönsam, hållbar och ökande livsmedelsproduktion där exportfrämjandet är en viktig byggsten. Vi är ca 16 personer på enheten och söker nu en ny kollega till Export och handelsteamet som idag består av 5 personer.

I den här rollen kommer du koordinera enhetens exportfrämjande arbete både internt och externt genom processutveckling och samverkan. Du kommer arbeta med marknadstillträdesfrågor handelsfrågor och verka som en länk mellan exportnäringen och den offentliga sektorn där du skapar du engagemang och arbetar för en samsyn. I den här tjänsten kommer du ha ett stort kontaktnät både externt med näringslivet, andra myndigheter och departementet men också internt med dina kollegor på enheten och andra delar av Jordbruksverket. Till stor del innebär tjänsten strategiskt arbete men du kommer också gå in i vissa operativa delar inom enhetens ansvarsområde. Eftersom det här är en helt ny tjänst finns stora möjligheter för dig att vara med och utveckla tjänsten genom att omvärldsbevaka och identifiera förbättringsområden.

Resor förekommer både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning och erfarenhet av arbete med handelsrelaterade och exportfrämjande frågor, gärna inom livsmedelskedjan/jordbrukssektorn. Det är meriterande om du också har erfarenhet av att både leda och driva processer. För tjänsten krävs goda kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska.

Du trivs i en roll med ett brett kontaktnät och har förmågan att både skapa relationer, samverka och samarbeta tillsammans med andra. Du har lätt för att tänka strategiskt och kan både bidra med nya angreppssätt och omsätta det i handling. Eftersom du kommer vara med och bygga upp tjänsten är det viktigt att du är utvecklingsinriktad och har förmågan att driva ditt arbete framåt trots förändrade omständigheter.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Ingrid Eilertz, Enhetschef
Telefon: 036-15 60 11

Christina Haal, ST
Telefon: 036-155740

Eva Jirskog, SACO
Telefon: 036 -15 51 11

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk i hela Sverige. Detta i en god arbetsmiljö med goda förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-04-01
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04083/2020

Placeringsort kommer i första hand vara Jönköping eller Uppsala men med eventuell möjlighet till placering på något av våra regionala kontor.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>