Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Nu söker vi projektassistenter till statistikenheten - sommarjobb

Arbetsuppgifter

I år ska samtliga medlemsstater i EU genomföra en statistisk undersökning av strukturen i jordbruket. I Sverige är det Statistikenheten på Jordbruksverket som genomför undersökningen. Vi kommer därför att skicka ut enkäter med frågor till samtliga jordbruksföretag i slutet av maj.

Vi söker nu totalt 9 personer som är intresserade av att arbeta med undersökningen:
- fyra personer under perioden mitten av maj till och med december 2020.
- fem personer under perioden juni till och med augusti 2020.

Till stor del kommer arbetet att innebära insamling och kvalitetsgranskning av uppgifter från jordbruksföretagare. Du kommer att arbeta med att registrera, sortera, skanna, verifiera och kontrollera inkomna blanketter. Du kommer ha direkt kontakt med jordbrukare över telefon dels för att svara på frågor dels för att telefonintervjua brukare som inte svarat på enkäten. Under augusti är arbetet framförallt koncentrerat till telefonintervjuer. Arbetstiden under anställningen kommer en till två dagar i veckan att vara förlagd mellan kl. 12:00 och 20:30. Resterande dagar arbetar du 08.00-16.30. För en till två personer med anställning till och med december 2020 kommer en viss del av arbetet under hösten att läggas på andra arbetsuppgifter och undersökningar på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig med minst gymnasieexamen och gärna med kunskap om jordbruk eller statistik. Vi värdesätter också erfarenhet av arbete med kundservice/telefonsupport, datainsamling och statistiska undersökningar samt vana av att arbeta med siffror i Excel och andra IT-system. Till de tjänster som ska pågå till december är det även meriterande om du har några års erfarenhet av arbete med administrativa uppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor! Vi söker dig som har förmågan att arbeta systematiskt och engagerat under hela undersökningen. Du behöver vara noggrann och kunna följa riktlinjer och beslut. Du gillar att samarbeta med andra och bidrar aktivt till ett bra arbetsklimat. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med olika jordbrukare är det viktigt att du har förmågan att vara uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 3-6 månader
Arbetstid: Schema
Tillträde: Mitten av maj respektive juni
Antal platser: 9

Kontaktpersoner

Ann-Marie Karlsson, Enhetschef
Telefon: 036-15 59 33

Saranda Daka, Projektledare
Telefon: 036 - 15 59 26

Eva Jirskog, SACO
Telefon: 036 -15 51 11

Christina Haal, ST
Telefon: 036-155740

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.
Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk i hela Sverige. Detta i en god arbetsmiljö med goda förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/omjordbruksverket/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-02-24
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-01228/2020

Placeringsort är Jönköping.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>