Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Vill du bidra till en trygg svensk utsädesproduktion? Nu söker vi handläggare till utsädesenheten!

Arbetsuppgifter

Utsädesenheten ligger i Svalöv och vi arbetar med analys av utsädesmaterial, provtagning, fältbesiktning av utsädesodlingar samt kontrollodling inom systemet för certifiering av utsäde. Våra utsädesanalyser sker i konkurrens med andra aktörer på marknaden. Enheten gör även analyser inom systemet för godkännande av nya sorter. Vi är certifierade enligt ISO 9001 och 14001, samt ackrediterad av den internationella frökontrollassociationen, ISTA. Vårt uppdrag är att ge våra kunder god service och på olika sätt bistå utsädesbranschen med kvalitetssäkrade och effektiva analyser och beslut utifrån utsädeslagstiftningens ramar.

En av våra kollegor kommer vara föräldraledig, därför söker vi dig som tillsammans med oss vill arbeta inom certifiering, fältbesiktningsadministration av lantbruksgrödor, men även med andra utsädesrelaterade frågor.

Under högsäsongen april-september ligger mycket fokus på fältbesiktningen där du tillsammans med en erfaren kollega bland annat kommer svara på frågor, koordinera arbetet, informera och se till att alla delar i processen fungerar. Parallellt är det viktigt att certifieringsarbetet fungerar och löper på under hela året, uppgifter där kan vara att ta certifieringsbeslut, hantera olika typer av tillstånd och andra uppgifter främst inom lantbruksgrödor.

Arbetet innebär många kontaktytor bland annat internt på enheten, med andra kollegor på Jordbruksverket, men också täta kontakter med våra kunder som kan vara utsädesföretag och lantbrukare.

Under annan tid än fältbesiktningssäsong kommer du främst arbeta med löpande certifieringsfrågor och tillstånd till utsädesanläggningarna.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetet innebär ett stort eget ansvar att genomföra dina uppgifter utifrån en fastlagd plan och med hänsyn till de regler och föreskrifter som finns inom området. Du känner dig trygg med att prioritera, fatta beslut och ge svar. Därför ser vi att du som söker är självgående, handlingskraftig och fattar beslut med gott omdöme.

Du trivs i samarbete med andra och bidrar till en positiv stämning i de sammanhang du befinner dig i.

Med bakgrund av att du kommer i kontakt med mycket människor, främst genom telefon och mail, ser vi det som värdefullt att du har god kommunikationsförmåga. Detta visar sig genom att du är lyhörd, samverkar och förmedlar information på ett tydligt sätt.
Som person är du lugn och stabil med förmåga att fokusera på rätt saker, även i stressiga miljöer.

Högskoleutbildning med inriktning växter är ett krav. Erfarenhet och/eller utbildning av lantbruk under nordiska förhållanden och/eller fältbesiktning är en fördel.

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Kristofer Vamling, Enhetschef utsädesenheten
Mobil: 072 701 66 65
Telefon: 036-15 83 13

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk i hela Sverige. Detta i en god arbetsmiljö med goda förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-04-13
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04721/2020

Placeringsort är Svalöv.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>