Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Vill du jobba med lagstiftning och tillsynsvägledning utifrån miljöbalken?

Arbetsuppgifter

Vill du bli en av oss på miljöregelenheten och förstärka vårt team med kompetens inom miljöbalken?

Vi söker en medarbetare till miljöregelenheten i Jönköping. Vårt uppdrag innebär tydlig vägledning till kommuner och länsstyrelser för de regelverk inom bland annat växtnäring och växtskydd som ligger inom vårt ansvarsområde. Vi arbetar med regelutveckling, ärendehandläggning och utbildningar. Vi deltar även i internationellt arbete, exempelvis genom kommittéarbete inom EU.

En av dina främsta arbetsuppgifter blir att arbeta med vägledning för kommuners och länsstyrelsers tillsyn inom växtnäringsområdet på jordbruks- och trädgårdsföretag. Det innebär att svara på frågor i vårt webbforum, att ta fram vägledningsmaterial och att hålla i träffar och utbildningar. Du arbetar i ett team med åtta personer, där du är en av två medarbetare inom växtnäringsområdet.

Vi på enheten arbetar utifrån arbetssättet lean. Ditt arbete kan därför innebära uppgifter inom enhetens övriga ansvarsområden. Du bör därför tycka om ett flexibelt arbetssätt och att du kan anpassa dig till ändrade arbetsuppgifter utifrån nya prioriteringar.

På miljöregelenheten jobbar för närvarande 15 personer. Välkommen att bli en av oss!

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har en god kommunikationsförmåga och kan kommunicera på ett tydligt och enkelt sätt, både muntligt och skriftligt. Som person är du självgående och har en god förmåga till samarbete. Du visar gott omdöme i dina uppgifter och är flexibel och ser möjligheter i förändringar. I arbetet är det viktigt att samverka med andra myndigheter vilket ställer krav på din förmåga att kunna nätverka och att du trivs med ett utåtriktat arbete.

I din utbildningsbakgrund är du miljöinspektör, agronom, eller har en annan relevant naturvetenskaplig högskoleutbildning. Du har goda kunskaper om miljöbalkslagstiftningen. Du bör ha kunskap om jordbrukets miljöpåverkan. Det är meriterande om du har jobbat med tillsynsvägledning, tillsyn eller kontroll inom jordbruks- eller trädgårdsnäringen tidigare.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Mona Strandmark, Enhetschef miljöregelenheten
Telefon: 036-15 60 15
E-post: Mona.Strandmark@jordbruksverket.se

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk i hela Sverige. Detta i en god arbetsmiljö med goda förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/omjordbruksverket/jobbahososs.

På växt- och kontrollavdelningen arbetar vi bland annat med föreskriftsarbete, kontroller, certifiering och rådgivning inom en mängd varierande sakområden, exempelvis växtskydd, växtnäring, genteknik, foder, ekologisk produktion, utsäde och retursystem. Avdelningen består av åtta enheter och vi är ungefär 190 medarbetare på avdelningen. På vår avdelning är ca 130 medarbetare regionalt placerade, och ca 60 medarbetare är placerade vid huvudkontoret i Jönköping.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-02-10
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-00930/2020

Placeringsort är i första hand Jönköping. Placering på något av våra regionala kontor skulle i undantagsfall kunna vara ett alternativ om det finns förutsättningar för det. Det får diskuteras i varje enskilt fall.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>