Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Samordnare med intresse för jordbrukets utveckling

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en samordnare som kommer att få det spännande uppdraget att arbeta med i första hand landsbygdsprogrammet och Sveriges kommande strategiska plan för jordbrukspolitiken. Som samordnare kommer du att förvalta, styra och följa upp hur programmet fortskrider, mycket med koppling till programmets budgetar. Du kommer också att initiera, utreda, planera och genomföra ändringar i programmet och på det sättet styra programmet så att målen nås och att pengarna används på ett bra sätt. Du kommer att samarbeta och kommunicera, både muntligt och skriftligt, med många personer på både Jordbruksverket, länsstyrelserna, regeringskansliet och EU-kommissionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom relevant område t.ex. agronomi, naturvetenskap eller samhällsvetenskapliga ämnen. Du har erfarenhet av att arbeta med åtgärder kopplade till jordbrukspolitik. Har du också erfarenhet från arbete med landsbygdsprogrammet är det meriterande, och särskilt erfarenhet av jordbrukarstöden. I rollen som samordnare är det meriterande om du har någon form av ledarerfarenhet, till exempel genom projektledning.

Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete och driver dina processer vidare. Du trivs med att samordna och leda grupper mot ett gemensamt mål och bidrar till ett gott samarbete både internt och externt. Du har förmåga att lätt se sammanhang och helhet i frågorna du arbetar med. Du har lätt för att förstå och gillar att arbeta med siffror och kan därför analysera numeriska underlag som t.ex. budget. Du har god kommunikationsförmåga både i tal och skrift på svenska och engelska.

I arbetet ingår resor, mestadels inom Sverige med det kan också handla om resor utomlands i form av möten som EU-kommissionen anordnar.

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Lina Andersson, Enhetschef
Telefon: 036 15 61 67

Christina Haal, ST
Telefon: 036-155740

Eva Jirskog, SACO
Telefon: 036 -15 51 11

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk i hela Sverige. Detta i en god arbetsmiljö med goda förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/omjordbruksverket/jobbahososs

Jordbruksverket är förvaltningsmyndighet för landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet och programmet för lokalt ledd utveckling. På EU-programenheten finns programledningen som ansvarar för bl.a. styrning av programmen, EU-arbete, utredning, uppföljning, rapportering och budgetfrågor. Programledningen är även sekretariat för programmens övervakningskommittéer som fungerar som programmens styrelser. Enheten arbetar också med förberedelser inför en ny jordbrukspolitik och nya EU-program efter 2020.

EU-programenheten söker nu en samordnare med erfarenhet från arbete med jordbrukets miljö- och konkurrenskraftsfrågor. Tjänsten är placerad i programledningen där det idag arbetar tio medarbetare. Medarbetarna arbetar nära tillsammans i team och hjälps åt att fördela arbetsuppgifterna.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-11-15
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-15521/2019

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>