Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Beredskapshandläggare

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är bra på att lösa problem tillsammans med andra, med samordning och struktur i fokus!

I rollen som beredskapshandläggare på Jordbruksverket har du en central roll när olika former av samhällsstörningar uppkommer. Exempel kan vara utbrott av smittsamma djursjukdomar, torka och större skogsbränder. Jordbruksverkets roll kan vara att leda en operativ insats, eller att samverka med andra myndigheter och privata aktörer för att minska konsekvenserna. Din roll kan bli att medverka i ledning och samordning, och vi sätter därför värde på ett brett kontaktnät och förmåga att lösa problem och förmedla viktig information.

Däremellan arbetar du brett inom verksamhetsområdet med att på olika sätt säkerställa att vi har en god krishanteringsförmåga och planerar för samhällsstörningar och höjd beredskap, även i samverkan med andra aktörer. Det innebär t.ex. att du planerar och genomför utbildningar, övningar och utvärderingar, samt medverkar i arbetet med vår risk- och sårbarhetsanalys.

För oss är det viktigt att ständigt utveckla och förbättra vår verksamhet och våra processer. Som medarbetare på enheten har du en viktig roll genom att bidra till förbättrade strukturer, processer och uppföljningar.

Tjänsten innebär en del resor, mest inom landet.

Kvalifikationer

Våra beredskapshandläggare har olika yrkesbakgrunder och utbildning vilket berikar och utvecklar oss. Till den här tjänsten söker vi dig som har några års arbetslivserfarenhet från arbete med samhällets krisberedskap och beredskapsplanering. Du behöver ha en relevant akademisk examen, till exempel inom samhällskunskap eller risk- och krishantering.

För oss är det viktigt att du har de personliga egenskaperna som krävs för jobbet och vi lägger därför stor vikt vid detta i rekryteringsprocessen. Du behöver ha en god kommunikativ förmåga där du på ett tydligt sätt kan förmedla viktig information och säkerställa att ditt budskap når fram. Du arbetar bra med komplexa frågor och har förmågan att tänka strategiskt och se helhetsperspektivet. I ditt arbete är det viktigt att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och kan skapa strukturer som även andra kan arbeta utifrån. I ditt samarbete och din samverkan med andra är du lyhörd och tar initiativ till bidrar till enhetens och verksamhetens utveckling.

Resor inom främst Sverige ingår. B-körkort krävs därför då du vid vissa tillfällen behöver kunna transportera dig med bil.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och det innebär att svenskt medborgarskap krävs samt att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att göras innan beslut tas om tillsättningen.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Catrin Molander, Enhetschef
Telefon: 036-15 61 45

Thomas Svensson, Stf enhetschef
Telefon: 036-156355

Eva Jirskog, SACO
Telefon: 036 -15 51 11

Christina Haal, ST
Telefon: 036-155740

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk i hela Sverige. Detta i en god arbetsmiljö med goda förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/omjordbruksverket/jobbahososs

Beredskapsenheten på Jordbruksverket arbetar med samhällets samlade säkerhet, beredskap, totalförsvar och krishantering med fokus på samhällsstörningar som rör jordbruk, djur och växter.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-10-13
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-13988/2019

Placeringsort är Jönköping.

Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningstiden eller i nära anslutning till att ansökningstiden går ut.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>