Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Veterinär med intresse för avel

Arbetsuppgifter

Vi behöver stärka vår organisation med kvalificerad kompetens när det gäller framför allt semin/embryo och därför söker vi en veterinär med erfarenhet inom detta område. Tjänsten innebär att driva och utveckla området för semin/embryo kopplat till livsmedelsproducerande djur och sällskapsdjur. Du ska skapa och upprätthålla ett välfungerande samarbete med berörda organisationer och intressenter inom området. I arbetet ingår också att handlägga olika typer av ärenden inom området såsom semintillstånd, ta fram information och ge stöd till Jordbruksverkets kontrollverksamhet. Arbetet innebär många kontakter med våra kunder via telefon och e-post.

Vi har ett leant arbetssätt, jobbar teambaserat och tar ett gemensamt ansvar för att lösa våra arbetsuppgifter. På Djuravdelningen arbetar vi med många olika frågor och prioriteringar kan innebära att du även får jobba med andra arbetsuppgifter inom avdelningens ansvarsområde.

Kvalifikationer

Vi söker en veterinär med erfarenhet av att arbeta med semin/embryo-frågor och som har god kunskap om dessa aspekter av livsmedelsproduktion och djurhållning. Ett väl utvecklat kontaktnät och goda relationer inom relevanta näringar och organisationer kommer att underlätta ditt arbete. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet av arbete med genetik.

För att lyckas i ditt arbete behöver du vara välorganiserad och ha god förmåga och intresse för kommunikation. Vi vill att du är utvecklingsinriktad och alltid söker bra lösningar för våra kunder. Det kommer också vara viktigt att kunna göra bra analyser, att bryta ner problem och se konsekvenser i större perspektiv.Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Maria Ekengard, Enhetschef Djurvälfärdsenheten
Telefon: 036-156478
E-post: maria.ekengard@jordbruksverket.se

Karolina Wall, SACO
Telefon: 036-15 64 24

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet. Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk i hela Sverige. Detta i en god arbetsmiljö med goda förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt. Läs mer om oss på vår hemsida - https://nya.jordbruksverket.se/om-jordbruksverket/jobba-hos-oss

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Inom Djurvälfärdsenheten arbetar vi med avelsfrågor såsom semin/embryo och andra avelstekniska aspekter. Vi vill bidra till utvecklingen och en avel som främjar bra produktion och djurhållning, gott djurskydd och god djurhälsa. Djurvälfärdsenheten arbetar också med djurskydd och hästpassfrågor.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-11-21
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6 – 15960/2019

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>