Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Är du vår nya medarbetare på Jordbruksverkets växtskyddscentral i Alnarp?

Arbetsuppgifter

En av våra rådgivare på växtskyddscentralen i Alnarp ska vara föräldraledig och vi söker därför en medarbetare för en tidsbegränsad anställning.

Du kommer att ingå i ett team på växtskyddscentralen i Alnarp som består av tre erfarna rådgivare. I samma team ingår dessutom en rådgivare från Kalmar och säsongsanställd personal. Din viktigaste arbetsuppgift blir att vara stöd för de erfarna rådgivarna.

Som rådgivare på växtskyddscentralen i Alnarp har du en flexibel och varierande tjänst där du arbetar med integrerat växtskydd i framför allt Skåne- Halland- och Blekinge län. Dina arbetsuppgifter är att stödja växtodlingsrådgivare och lantbrukare med underlag för att behovsanpassa användningen av växtskyddsmedel.

I jobbet ingår mycket fält- och laboratoriearbete där du följer utvecklingen av skadegörare i jordbruksgrödor i Växtskyddscentralens prognos- och varningsrundor samt olika inventeringar. Växtsäsongen är lång och omfattar många olika grödor i södra Sverige. Utanför växtsäsongen består arbetet till stor del av arbete med informationsmaterial riktade till rådgivare och odlare.

Kvalifikationer

Vi söker en agronom, lantmästare, trädgårdsingenjör eller motsvarande med stort intresse för och kunskap om växtodling och växtskydd.

Meriterande är erfarenhet av diagnostik av skadegörare i jordbruksgrödor i fält och labb samt erfarenhet från att sammanställa och tolka sådana växtskyddsgraderingar till praktiska råd. Erfarenhet av växtskyddscentralernas prognos- och varningssystem samt beslutsstödsystem i potatis är även det meriterande.

Du är strukturerad och tar egna initiativ som för arbetet framåt, men har samtidig en bra samarbetsförmåga. Du måste vara flexibel eftersom utmaningarna och arbetsuppgifterna på växtskyddscentralen är mycket varierande. Du uttrycker dig väl i svenska i tal och skrift.
Körkort är ett krav på grund av fältarbetet.

Placeringsort är Alnarp.

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2020-01-03
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Thorsten Rahbek Pedersen, Enhetschef rådgivningsenheten söder
Mobil: 070-694 3779

Gunilla Berg, Växtskyddscentralen Alnarp
Telefon: 040-41 52 96

Alf Djurberg, SACO-representant
Telefon: 036-15 85 13

Maria Gustavsson, ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer, huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du bidrar till ett långsiktigt och hållbart jordbruk i hela Sverige. Detta i en god arbetsmiljö med goda förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba mobilt.

Läs mer om oss på vår hemsida - www.jordbruksverket.se/omjordbruksverket/jobbahososs

Mer om rådgivningsenheterna
Rådgivningsenheten söder och rådgivningsenheten norr arbetar med kompetensutveckling inom landsbygdsprogrammets målområden Ett rikt odlingslandskap, Ingen övergödning, Giftfri miljö, Ekologisk produktion, Tvärvillkor och förgröning, Vattenhushållning och Energi och klimat.

Inom enheterna finns bland annat Växtskyddscentralerna, Greppa Näringen, projektet Mångfald på slätten och regionalt placerade experter inom ekologisk produktion.

Rådgivningsenheten söder har kontor i Alnarp, Kalmar och Linköping. Rådgivningsenheten norr finns i Jönköping, Skara och Uppsala. Enheterna har ett nära samarbete.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-11-13
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-15890/2019

Placeringsort är Alnarp

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>