Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket

Kända fel i SAM Internet

Här kan du se vilka fel som finns i SAM Internet just nu. När ett fel är rättat så tar vi bort det från den här sidan.

Åtagande för ekologisk djurhållning saknas, varning 256

För närvarande kan inte SAM Internet ta emot uppgifter om beslutade åtagande för ekologisk djurhållning. Därför kan en varning visa sig, trots att du har ett åtagande för ekologisk djurhållning. Vi jobbar på att rätta till felet.

Varningen kan dyka upp när du loggar in för att göra ändringar i SAM Internet. Det gäller varning 256, åtagande för ekologisk djurhållning saknas. SAM Internet känner av att du har fyllt i produktionsplatsnummer (PPN) eller antal djur, men inte att något djurhållningsåtagande finns under åtagandefliken.

Så här åtgärdar du felet

Om du vet med dig att du har ett åtagande för ekologisk djurhållning och får upp den här varningen när du loggar in för att göra en ändring, ska du skriva en notering under övriga upplysningar att du har ett åtagande för djurhållning och söker utbetalning som vanligt. Du ska inte ändra på några djuruppgifter, utan skicka in ändringen med varningen kvar.

Uppgifter om både beslutat och ansökt åtagande för betesmarker och slåtterängar kan finnas på samma block

Vi har upptäckt ett problem i SAM Internet som innebär att om du har fått ett beslutat åtagande för miljöersättningen för betesmarker och slåtterängar så kan det samtidigt finnas ansökta uppgifter från ett tidigare år på samma block. Problemet kan förekomma om du har ansökt om ändringar i ditt åtagande. Detta kan innebära att summeringar, varningar och observera i din ansökan inte blir rätt.

Så här kan du lätt se om du har drabbats av detta problem:

  • Markera block i block- och skifteslistan.
  • Titta sedan i detaljen under block- och skifteslistan om det där finns både en beslutad uppgift och en ansökt uppgift från tidigare år på blocket.

Om det finns block med både ansökta och beslutade uppgifter ska du kontakta
SAM Internet-supporten. Vi kontrollerar om ändringen av åtagandet är beslutad och plockar i så fall bort den överflödiga uppgiften om ansökt åtagande, så att bara den beslutade uppgiften finns kvar på blocket i din ansökan.

Du kontaktar oss på mejladress: saminternet@jordbruksverket.se

Glöm inte att skriva ditt kundnummer i mejlet. För att vi ska kunna rätta felet behöver du på startsidan i SAM Internet bocka i rutan som ger oss tillåtelse att gå in och titta i din ansökan.

SAM Internet fungerar dåligt med webbläsaren Internet Explorer 11

Vi har utvecklat och testat SAM Internet för följande webbläsare:

  • Google Chrome
  • Microsoft Edge
  • Firefox

Därför rekommenderar vi att du använder någon av dessa.

Senast uppdaterad: 2019-10-14